Doktor úr, bevallom, akut a helyzet és már vagy harminc éve tart. Megkeseríti a saját és környezetem életét. Star wars-függő vagyok. Kimondom. Rengeteg könyvem, albumom és játékom, legóm és az összes létező kiadásban megjelent filmverzióim megvan, és ezek csak a dologi részek.

A kór egy időben csak takaréklángon égett, de most, hogy itt van ez az istencsapása új rész, most megint megszállt a démon. Meredten nézem a trailert, már vagy 25-ödször. Jól van ez így, doktor úr? Mi lesz december 18-án? Ugye nem lesz baj, nyugtasson meg! Már most olyan adrenalinlöketeket kapok, ha rágondolok, mint egy Depeche Mode koncert ráadásában.

Az ébredő erő bemutató

És ez az új rész ráadásul piszok jónak ígérkezik. Mit fog átélni szegény családom? Már az előzménytrilógia és kivert minden biztosítékot, pedig abban benne volt a filmtörténet leggusztustalanabb lénye, amit valaha ember teremtett, amihez képest egy takonyban érlelt csigabél is finom falat, igen, Jar Jar Binks-ről beszélek.

De most, mikor a nagybetűs Star wars-érzés jön le minden eddig megjelent kockáról, Az ébredő erő az a film, amit A jedi visszatér óta várok (apropó, a magyar filmiparban szerezhetnének valakit, aki tényleg tud angolul, mert a The force awakens, rohadtul nem ezt jelenti), most komolyan aggódom, hogy elvesztem a józan eszemet. Hogy nem fog másról szólni a december, pedig rémlik, hogy van ott még valami más is.

Csak, hogy mutassam a helyzet komolyságát, két hónappal a vetítés előtt én is ott voltam néhány másik szenvedélybeteg társaságában, hogy már 00:01 perckor láthassam az új remekművet és igen, természetesen nem egyszer fogom megnézni a filmet. Már most látom, hogy legalább háromszor. Hiszen mindenki szeretné megnézni és megkérdik: nem jössz velünk? Hogy a viharba ne? Hiszen nagy a család és a jó szándék, mindenkit elkísérek. A felebaráti szeretet fontos, nem?

Doktor úr, nem tudom, tudja-e, de sajnos rajtam kívül is rengetegen vannak. Sok segítségre váró ember, itt vannak pl. ők is:

A bemutató reakciói

Ugye ők sem normálisak? Na ezt mondom doktor úr, erről mesélek. Hiszen ez a dolog nincsen is! Ugye! Csak egy mese, egy fikció!

Ja, hogy maga is rajongó? Mikorra van jegye? Hogy ez nem betegség, csak egészséges beleélés, na ugye pajtikám!

Találkozunk december 18-án!